24 Ağu 2014

Amatör Yüzücülükten Profesyonel Yüzücülüğe

0 Yorum

amatör yüzücülükten profesyonelyüzücülüğe

Soru:

Merhaba,

24 yaşındayım ve yüzmeyi çok seviyorum. Bireysel olarak olabildiğince yüzme antrenmanları yapıyorum tabi kendi çapımdai ama bu durumu profesyonelleştirmek istiyorum. Ne gibi aktiviteler yapmalıyım ?
Ne gibi yollar izlemeliyim ?

Bir yüzme kariyeriminde olmasını istiyorum. 24 yaş bunun için engel midir ?

Yüzme spor kulüplerine belirli katılım nasıl oluyor ya da alt yapı gibi bir kültür burada da var mı ?

Biraz fazla soru oldu ama 😀
Saygılarımla

Yunus Emre Keskin

Cevap:

Merhaba, kendi imkanlarınız ölçüsünde yüzme konusunda zaten elinizden geleni yaptığınızı farz ediyoruz. Potansiyelinizi daha da artırmak istemeniz en doğal hakkınızdır hiç şüphesiz.

Sizin de bildiğiniz gibi başarı tesadüf değildir. Yüzme branşında profesyonelleşmek istediğinizde beslenme, çalışma ve dinlenme üçlüsünü iyi dengelemeniz gerekir. Bunlardan biri olmazsa olmaz! Bu nedenle yakın bölgenizde iyi bir yüzme kulübü ile görüşmek zorundasınız. Kariyer sahibi bir yüzücü olmak için gereken sisteme ancak bir yüzme ve spor kulübü bünyesinde sahip olabilirsiniz. Bireysel olarak kendinizi disipline etmeniz çok zor. Üye olmayı düşündüğünüz kulübün, yarışmalara iştirak eden ve yarışmacı yüzücü yetiştiren bir kulüp olmasına dikkat edin. Bu önemli.

Yaşınız 24 olduğuna göre yaş grubu kategorisi için çok geç kalınmış demektir. Bu yaştan itibaren önünüzde karar vermeniz gereken iki seçenek var demektir.

Master yüzücü olabilirsiniz ya da sualtı hokeyi / sualtı ragbisi yapan kulüplere başvurarak geçiş yapabilirsiniz. Size bahsetmiş olduğumuz bu her iki branşta da kariyer yapabilir, milli yüzücü veya milli hokey sporcusu olabilirsiniz. Çevrenizdeki imkanlara göre karar verebilirsiniz.

Başarılar diliyoruz.

[yukarı]
Cevap Yaz