28 Eyl 2014

Yüzme Stilleri

0 Yorum

kaç çeşit stil vardır

Suyun içerisinde dururken farklı tekniklerin uygulanması ile suyun içerisinde ilerleyebilmekte ve yüzme stillerini hakkı ile yerine getirebilirsiniz. Bunun için yeteneğinize uygun yüzme stillerine hakim olmanız gerekmektedir. Suyun içerisinde uygulanan hareketler farklı stil isimleri ile adlandırılırken kişinin kendine en uygun modeli alması gerekmektedir. Yüzme stilleri arasında kelebek stili, kurbağa stili, sırtüstü stili, dalış stili gibi birçok tekniğin uygulandığı stiller bulunmaktadır.

Bu stiller arasındaki farklılıklar kol ve bacakların suyun içindeki vuruşları olurken bu teknikleri doğru bir şekilde vücut tarafından uygulanması için yüzme antrenmanı yapılması gerekmektedir. Yüzme stilleri arasında bulunan kelebek stili kolların gergin bir şekilde açılması ve ayaklarında gene gergin bir şekilde yukarı aşağı vurulması ile gerçekleşmektedir. Bu stil vücudun kaslarını etkin bir şekilde kullanması nedeni ile esnek olmak ve kasların iyi olması gereklidir. Bunun için sık sık antrenman yapmak yüzme stillerini uygulamak için önemli bir etkinliktir.

Yüzme stilleri arasında farklı olan sırt üstü yüzme stili bacakların kuvvetli olmasına bağlı olduğu için su içinde olduğu kadar su dışında da beden eğitimine destek verilmesi gerekmektedir. Kasların geliştirilmesi sırt üstü yüzme tekniğinde etkili olmaktadır. Sırt üstü yüzerken suyun tamamen üstünde durmalı ve sırt üstü bir biçimde bacakların hiç diz kapağından kırılmadan yukarı aşağı hareketi ile ilerleme sağlamaktadır. Bacakların bu gücünü ilerletmek için kolları da aynı şekilde su üstünde ve içinde çekişler sağladığında yüzme stilinde başarılı olabilirsiniz. Yüzme stillerinde idealı olmak için bir antranör yardımı alarak çalışmak sizi daha kısa sürede başarıya ulaştıracaktır.

[yukarı]
Cevap Yaz